Software

De basis van het productaanbod van Hulst vormt de IBM System i server (AS/400). De IBM System i server staat bekend om zijn degelijkheid en betrouwbaarheid. Het systeem is uitstekend toepasbaar in netwerken. Hulst levert de IBM System i server, de programmatuur, het eventuele netwerk en de service die erbij hoort.
De ervaring van Hulst Computer Systems B.V., opgedaan in 25 jaar softwareontwikkeling en hardware ondersteuning, in combinatie met de IBM System i servers, is een ijzersterke basis om de automatisering van uw bedrijf tot een succes te maken.

4/TRADE

4/TRADE is een applicatie waarin uw complete logistieke administratie kan worden ondergebracht. Van inkoop, verkoop, voorraadadministratie en facturering tot bijvoorbeeld het uitbrengen van offertes. 4/TRADE is speciaal ontwikkeld voor de groothandel en vormt één geheel met de pakketten 4/RELATIONS, een zeer uitgebreid relatiebeheerpakket, en 4/FINANCE, een modern financieel pakket. 4/TRADE is grotendeels in samenwerking met diverse groothandels ontwikkeld. Het grote voordeel hiervan is dat het pakket vanuit een praktijk situatie is ontstaan. De ontwikkeling van 4/TRADE staat niet stil doordat steeds weer nieuwe technieken worden toegevoegd. Hierbij valt te denken aan barcode scanning, een op de klant gericht webportal, en koppelingen met Microsoft producten als Excel en Word. 4/TRADE registreert alle handelingen binnen het logistieke proces. Zo wordt de fase waarin o.a. een verkooporder, pakbon, inkooporder of ontvangst zich bevindt, exact bijgehouden door het systeem. Op die manier is precies duidelijk wat de voorraad is, welke prijzen berekend moeten worden en welke artikelen de deur uit moeten. Het gaat dus om een geïntegreerde informatievoorziening voor het logistieke proces. Alle historie wordt bewaard en kan worden gebruikt om analyses en rapportages te genereren. Het is ook mogelijk om op ieder moment deze overzichten te reproduceren. Op deze manier blijft u scherp en biedt u extra service naar uw klanten. 

4/WEBPORTAL

Voor 4/TRADE is een webwinkel beschikbaar onder de naam 4/WEBPORTAL. De webwinkel heeft een directe koppeling met 4/TRADE en bevat dus ook de actuele gegevens zoals prijzen en artikelvoorraden. Om klanten toegang te geven tot de webwinkel, dient de klant een aanvraag indienen voor een gebruikersnaam. Na behandeling van de aanvraag krijgt de klant een wachtwoord waarmee hij/zij toegang krijgt tot de webwinkel. M.b.v. templates kunnen groepen klanten worden gedefinieerd die wel of niet toegang krijgen tot bepaalde informatie. Er kan bijvoorbeeld een template worden gemaakt waarmee alleen kan worden gezocht in de artikelen en een bestelling kan worden gemaakt. Een uitgebreidere template bevat bijvoorbeeld ook de (openstaande) facturen van een klant, waarbij hij/zij kan aanvragen dat een kopie van de verkoopfactuur opnieuw wordt gestuurd. De templates zijn volledig vrij in te richten. Per klant kan worden ingesteld welke prijzen deze klant te zien krijgt in de webwinkel: helemaal geen prijzen, de bruto prijzen van de artikelen, de bruto prijzen van de artikelen voor deze klant, of de netto prijzen van de artikelen voor deze klant. In het laatste geval ziet de klant dus precies wat hij/zij voor een artikel gaat betalen. Nadat een klant een bestelling in de webwinkel heeft geplaatst komt deze automatisch terecht in de importorders van 4/TRADE. Ingesteld wordt dat bepaalde personen een bericht krijgen (o.a. via email) dat een klant een internetorder heeft geplaatst. Vanuit de importorder kan de order worden gecontroleerd en worden omgezet naar een echte verkooporder, waarna deze meeloopt in de normale verkooporderafhandeling. In 4/TRADE kan worden vastgelegd welke artikelen zichtbaar moeten zijn in de webwinkel. Er kan zelfs worden aangegeven dat alleen bepaalde klanten specifieke artikelen te zien krijgen. Via een aparte beheerschil kan men eigen tekstblokken samenstellen die in de webwinkel zichtbaar worden. Er kan zo aan bepaalde punten aandacht worden gegeven. De kleuren van de webwinkel kunnen door ons worden aangepast aan uw eigen huisstijl.